torsdag 19 maj 2016

Colombianskt småplock

Medan världen exploderar i alla nyanser av grönt här i Stockholm ligger bloggen i träda. Men för den som lider av Colombia-abstinens eller bara är nyfiken i största allmänhet kommer här lite virtuellt arepadoftande småplock som jag har stött på på sistone.

Den som är intresserad av foto rekommenderas surfa in på den här sidan på Mashable och på New York Times fotosektion. Båda artiklarna ackompanjeras av lite fåniga texter, men bilderna från en balettskola för pojkar är normbrytande i ett land präglat av machismo, och de svartvita fotona från Bogotás klassiska gata La Septima andas melankoli. Om man vill se fler foton från Bogotá och har Instagram kan man till exempel prenumerera på lomejordebogota, yoamobogota och colombiarte, eller varför inte bogotastreetart som bevakar stadens ytterst vitala graffitiscen. Graffitintresserade kan också besöka den nu saligen insomnade bloggen Bogotana de Aerosoles.

Den som är mer sugen på ord får inte missa briljanta Roxanne Krystallis blogg Stories of Conflict and Love. Roxanne forskar kring frågor som rör gender, våld, offerskap och väpnade konflikter, och skriver ibland nyanserat och vackert om just Colombia, till exempel här.

Inga kommentarer: