onsdag 2 maj 2012

himmelska sötsaker

Precis som alla andra folk har colombianerna sina egna sötsaker. Aland brukar köpa påsar med nåt fluffigt innehåll som liknar marshmallows. Med den skillnaden att i colombiansk tappning är de gjorda av kött! Han tycker att de är goda. Jag tycker ingenting i frågan eftersom jag aldrig har smakat på dem. Jag är inte kräsmagad och äter med glatt humör både komagar, hjärnor och myror. Men nånstans måste man dra gränsen. Gottis gjort på kött!?

Förutom svenskt plockgodis är min absoluta favorit i smaskväg en särskilt sorts dulce från Santander. Det är himmelskt gott. Konsistensen är lite som pepparkaksdeg som ännu inte åkt in i ugnen. Bara det att det smakar så mycket bättre. Apelsin, kokos, ris (gott!), äpple, choklad, kaffe - man kan få dem i tusentals olika smaker. Rekommenderas! Annars är även just myror ett populärt snacks i Santander. Det är faktiskt inte så dumt. Lite knaprigt så där, som en slags variant av spröda nötter.

3 kommentarer:

Mammas machete sa...

Å du måste mena panelitas? De är gjorda på panela, men får en lite pepparkaksaktig smak. Min favvo är annars cocadas från kusten. De smakar precis som de där cornflakes-kakorna man gjorde som liten. Panela liknar ofta sirap i smak! Kram!!

Ingela sa...

Köttgodis låter väl sådär.. men det andra lät spännande och gott. Du får ta med lite myrgodis hem och bjuda på. ;)

Johannes sa...

@Julia: Ja, just det. De heter panelitas. Det lustiga är att jag annars inte är så förtjust i panela... Tack för tipset om cocadas! Det ska jag definitivt prova! :-)

@Ingela: Vi står på samma sida, du och jag. Köttgodis? Nej tack!