tisdag 17 april 2012

roliga colombianer

När jag var liten gick det en historia om att helvetet var en värld där engelsmännen lagade maten, italienarna var politiker och svenskarna stod för underhållningen. Det finns säkert flera varianter på den där vitsen. Hur som helst, himlen är en värld där colombianerna står för humorn. Skrattet har en central roll i umgänget och under mina månader här har jag träffat på massor med blixtrande vardagshumorister. De av er som kan spanska kanske har glädje av komediprogrammet Los Comediantes de La Noche. Det finns många snuttar utlagda på nätet.

Apropå umgänge så fick jag häromdagen ett bevis på hur relativt allting är. En kompis till Aland som flyttade till USA för ett år sedan var på besök. Han beklagade sej över hur svårt det är att få kontakt med amerikaner. De är så kyliga, inbundna och svårtillgängliga... Alla i sällskapet instämde. Jag som trodde att amerikaner hade rykte om sej att vara supersociala...


6 kommentarer:

Cilla sa...

Haha, jo fast man brukar ju säga att de är lätta att få ytlig kontakt med men att det sen tar stopp - det är svårt att lära känna dem på djupet.
Håller på att försöka lära mig lite spanska nu, så om några år eller så kanske även jag kan titta på nattens komiker :-)
För övrigt kan du meddela Aland att han har en dubbelgångare i kassan på Hemköp vid Värnhemstorget. Helt otroligt lik, det känns som om jag känner honom.

Johannes sa...

Jo, det har du ju rätt i förstås. Lär du dej spanska? Vad kul! Vad har gjort att du har fått den idén? Du har ju redan lärt dej en del, kan jag se... ;-)

Cilla sa...

Siri har börjat lära sig franska, vilket gjorde mig inspirerad.Det är ju kul med språk, och lite har fastnat sen ett par tidigare spanskförsök i livet. Har lånat hem en cd-kurs från biblan men den är inte så där jättebra. Hur angeläget känns det t ex att lära sig säga "Bättre en fågel i handen än tio i skogen" och andra ordspråk?

Johannes sa...

Haha! Du använder väl din iPod flitigt? Det finns en podkurs man kan ladda ner från nätet som heter Coffee Break Spanish från Radio Lingua Network. De har fått en del priser. Det är en bra kurs. 100 lektioner, varje lektion är cirka 15 minuter lång. Det är perfekt, man kan lyssna när man sitter på bussen!

Cilla sa...

Det låter ju perfekt - ska jag genast ladda ner. Tack för tipset! Och hasta luego! Nos vemos en junio :-)

Johannes sa...

Si, señorita!