fredag 13 april 2012

jesus kristus hitler och my lady

Min manikyrist heter Mileidy. Jag visste inte vad jag skulle säga första gången hon presenterade sej... Överhuvudtaget så är namn roligare här än i Sverige. Det finns förstås tiotusentals Fernando, Miguel och Alexander här i landet. Men så finns det också tiotusentals med ovanliga, udda namn. Såna man bara hör en gång och sen aldrig mer. Visste ni till exempel att Aland också heter Glexon i förnamn? Det är ett vackert portugisiskt namn, som han fått från sin brasilianska farfar.

Bland arbetarklassen är det populärt att fånga upp exotiska, engelska namn och förspanska stavning och uttal, som till exempel Newbelly och Amburger James. Fantasin vet inga gränser. Colombialiv nämner de colombianska bröderna Jesucristo Hitler (!) och Aristóteles Pitágoras Aristocles. Min favorit är kanske kvinnan som lystrar till det underbart rytmiska namnet Keika Soleika Malvis Dayana.

5 kommentarer:

Mammas machete sa...

Hehe. Min favorit är flicknamnet Usnavy (alltså US Navy). Sorligt, men roligt. Ett som liknar Mileidy o som jag ännu inte riktigt hajar betydelsen av är Jasbleity. Jag känner fyra stycken. En gång träffade jag en kille som var döpt till Abduleohastamorir.
Kram!
/Julia

Johannes sa...

Abduleohastamorir är ju riktigt kul! :-)

Cilla sa...

Underbart roligt och oortodoxt. Och betydligt mer underhållande än de få svenska hittepånamn man stöter på - Månfare, Vilda etc. Känns som att svenska hittepånamn ges av flummiga intellektuella, medan det i Colombia verkar vara mer av en folklig sport.

Johannes sa...

Ja, det är kul. Särskilt när det blir som en rytmisk nonsensramsa!

Johannes sa...

Det var en rolig formulering förresten, det där med intellektuella kontra folklig sport. :-)