söndag 11 mars 2012

huset med den nakna kvinnan

På det stora hela taget är jag inte så förtjust i Bogotás arkitektur. Det rör sej oftast om en stadsbild som har vuxit fram organiskt, utifrån trängande behov och en begränsad plånbok, och med liten hänsyn taget till den estetiska aspekten. Och det skapar ju visserligen en levande och spännande stad på många sätt, men inte utifrån ett arkitektoniskt perspektiv. Även statusbyggnader kan ofta vara tråkiga och oinspirerade.

Men man finner sina små juveler. Det här huset i grannskapet tycker jag mycket om. Har inte kvinnan smäckra former för att vara gjord av tegel? Det finns bara en sak jag undrar över: Vad är det hon tittar på? Och varför använder hon inte kikaren?6 kommentarer:

Mammas machete sa...

Henne jag har aldrig sett. Undrar om hon fanns med i planritningarna, eller om hon kom senare? Sånt här är spännande att fundera på. Har du pratat med invånarna i huset?

Johannes sa...

Hon finns på Calle 52, Carrera 19. Nej, jag har inte pratat med de som bor där, men den borde man ju göra. Bra idé! Det måste ju finnas en anledning till varför hon finns där och har en kikare i handen.

Johan sa...

Men då är det väl två saker du undrar över... tihi... :-)

Johannes sa...

Och hädanefter är Johan blockerad från att kommentera inläggen... ;-) Hoppas att allt är bra med dej och Joakim!

Sapita sa...

haha que interesante !
en todos mis anos en bogota nunca la vi, pero claro el centro nunca fue lugar para mi, donde queda esto en teusaquillo quizas? no mis sitios favoritos .. pero esta chevere

Johannes sa...

No es raro. La mujer vive en Carrera 19 con Calle 52 en Galerias. Es un carrera muy tranquila y pequeña.