lördag 3 mars 2012

den elektriska duschen

Om Hitchcock hade verkat i Colombia tänker jag mej att Norman Bates inte hade behövt bloda ner badkaret i rysarklassikern "Psycho". Han hade helt sonika tagit Marion Crane av daga genom att mixtra med den här så vanliga elektriska duschen. Och världens mest berömda duschscen hade istället bestått av en stackars sprakande, elektrifierad Marion, filmad ur olika vinklar.

I Colombia kostar varmvattentankar en halv förmögenhet och det är något många colombianer saknar. Det är därför mycket vanligt att man istället låter installera en elektrisk duschanordning, där vattnet värms upp inne i själva duschmunstycket. Nu är det väl i och för sej inte särskilt farligt på riktigt. Jag har aldrig hört talas om nån som har dött, eller faktiskt ens skadat sej. Men nog känns det lite oroande när man ser hur duschstycket hänger på trekvart i en krok ovanför en, med en massa lappade och lagade lösa sladdar som försvinner lite på en höft in i väggen.

I vår lägenhet får vi varmvatten från en hederlig, pålitlig och dyr varmvattentank. Tack för det!


2 kommentarer:

Mammas machete sa...

Jag har en elektrisk dusch. Det billigaste märket. Jag har installerat den själv (annars kan det hända, sa min man, att elektrikern gör ett hafsjobb som han brukar göra). Varje gång jag eller mina barn ska duscha blir jag förvånad över att jag inte får en stöt. Men, som du vet, i Colombia kan allt hända!

En annan lite tråkigare vinkel på elektriska duschar har H.B Jönsson (riojonsson.com) på sin blogg (några inlägg sedan bara). De tar makalöst mkt energi i jämförelse med alla andra varmvatten-alternativ.

Allt fint
/Julia

Johannes sa...

Jag blir imponerad! :-) Du måste vara händig som kan installera en själv. Hade ingen aning om att elektriska duschar drog så mycket energi,