onsdag 25 januari 2012

festande bögar

Högst upp på takterrasen brinner en öppen eld, runtomkring en skymtar alla stadens höghus i mörkret. Genom takets golv känner man vibrationerna från alla de dansgolv som breder ut sej under en och vars epicentrum utgörs av en stor gammal biografsalong, numer ett hav av dansande kroppar. Det är Theatron, Latinamerikas största gaydisco, ett gigantiskt och svårnavigerat komplex på fyra våningar och med påkostad inredning.

Få känner till att Bogotá har ett vibrerande nöjesliv för bögar. Jag tillbringade nyligen en vecka i Buenos Aires och kan konstatera att skillnaden är stor. Medan man i den argentinska huvudstaden får bege sej ut på taxifärder mellan de barer och klubbar för homosexuella som trots allt finns, ligger gayhaken i Bogotá vägg i vägg, gata efter gata... En av alla dessa barer har jag beskrivit här.

När man går ut i Bogotá har man kul. Stämningen är hög och garden nere; folk är mer intresserade av att roa sej än av att upprätthålla sin image. Som en av fortfarande relativt få utlänningar kan du dessutom sola dej i glansen av din exotism och vandra hem i natten som en nöjd och något snyggare människa än du var när du kom.

6 kommentarer:

Colombialiv sa...

Ja, Bogotá har ett schysst uteliv!

Men få gayställen i Buenos Aires? Det finns ju hur många som helst! Runt Gascón och Córdoba (kvarteren runt monstergaydiskot Amerika) till exempel kryllar det ju av dem.

Johannes sa...

Gör det? Då missade vi dem... :-( Bostadsföretaget som vi hyrde lägenheten av var gay. Och de hade jättesvårt att ge förslag på barer när vi skulle gå ut på vardagskvällar. Det var Sitges, KM0 och nån bar vid den jättebreda avenyn...

Ron sa...

Johannes! Jag håller helt med dig. Visst finns det ställen i Buenos Aires men gaylivet i Bogota är så mycket bättre. Mer spontant, nära till allt och framför allt: mycket tidigare! Helt hysteriskt att man måste vänta till kl två, tre på natten innan man kan ha kul i Bs As.
Och det viktigaste såklart: colombianer är sååååå mkt trevligare än argentinare. Men det stannar mellan oss, okej...?!

Johannes sa...

@Ron: My lips are sealed.

Ingela sa...

Åh låter kul! När jag bodde i London brukade vi ibland åka till en gayklubb för att bara få dansa och slippa bli uppraggade! :D

Ps. Nu är Cocaina köpt. Återkommer med recension.

Johannes sa...

Hej, Ingela! Det låter som en perfekt lösning. ;-) Hoppas att du gillar boken. Vi hörs!