tisdag 20 december 2011

sånger och maracas

Igår kväll var vi på novena hos grannen. Det är en katolsk tradition där man ber och firar nio kvällar i sträck innan julafton infaller. Det är ungefär allt jag kan om novena. Under gårdagens version samlades i alla fall ett tjugotal grannar och bekanta hemma hos grannen. Man turades om att läsa ur julevangeliet och sjunga julsånger för allt vad tygen höll till ackompanjemang av maracas, tamburiner och några andra instrument som jag inte kan namnet på. Det hela avslutades med mat och dryck. Mycket trevligt!


Igår var vi också och tittade på en lägenhet. Vad sägs om den här utsikten från vardagsrumsfönstret? Den slår till och med den vi har över Aspuddens skola hemma i Stockholm... Förhoppningsvis skriver vi dock på ett kontrakt på en lägenhet i huset mittemot, det med den blå kuben, på fredag.

5 kommentarer:

Beata sa...

Åh, inse vad mamma hade älskat detta. Maracas och tamburiner och julsånger! Vilken salighet.
Vad har ni för väder därborta? Här är det mulet, regnigt och trist vareviga dag.

Anonym sa...

Det låter härligt! Nu fattas det bara att du på julafton framför ett solo: Tipp tapp, tippe tippe tipp tapp, tipp tipp tapp!

Johannes sa...

@Beata: Hej! Ursäkta sent svar, men har haft så mycket att göra de senaste dagarna. Dagarna följer ett visst mönster: Sol och varmt på förmiddagarna, molnigt på eftermiddagarna och regn på kvällarna. Men de senaste dagarna har det inte regnat. Det ska vara "torrperiod" här från mitten av december till februari, så vi får hoppas att det håller i sej. Stor kram!

Anonym sa...

Så roligt att följa era äventyr här!
Ha en riktigt god och härlig (och annorlunda) jul!!!
Jessica

Johannes sa...

@Jessica: Tack ska du ha. God jul på er också!