fredag 16 december 2011

omtänksamhet på bussen

Så här ser stadens Transmilenio ut. Transmilenio är ett modernt bussnät med egna gatufiler, lite som spårvagnar på hjul, och för det mesta det bästa transportmedlet om man snabbt vill ta sej från en plats till en annan.


Det slår mej vilken omtänksamhet man ofta visar varandra på bussen. Vi har förstås det självklara; att yngre lämnar plats åt äldre. Men de här dagarna har jag också flera gånger sett hur den som sitter ner erbjuder sej att hålla ståplatspassagerares kassar och paket. Som något självklart, knappt värt att ordas över. Och så rullar färden vidare, den som står upp är några kilo lättare och den som sitter ner har fått lite sällskap i knäet...

4 kommentarer:

Beata sa...

Och det är inte så att när den hjälpsamme försvinner ut ur bussen håller han fortfarande sin medpassagerares kassar och paket ...?

Johannes sa...

Hehe... Det får man hoppas att han inte gör!

Gunsan sa...

HAN??

Colombialiv sa...

Jag har aldrig varit med om att någon försökt försvinna med någon annans grejer, det händer nog ytterst sällan om det ens händer. Man lämnar ju inte bara ifrån sig kassar och väskor utan även små barn som ofta får sitta i knät på någon främmande person på bussen.

En annan hjälpsam grej är ju när bussen är väldigt full och man måste kliva på längst bak. Då skickar man helt enkelt pengarna fram till chauffören via sina medpassagerare som sedan skickar växeln tillbaka. Funkar finemang!

Själv tycker jag att det är otroligt praktiskt nu när jag är gravid. Det har hittills inte hänt en enda gång att jag inte blivit erbjuden sittplats på bussen.