torsdag 15 december 2011

framme i bogotá

Nu befinner vi oss på colombiansk mark! I förrgår kväll klockan 22.10 landade flyget, faktiskt en kvart före utsatt tid, på Bogotás flygplats El Dorado. Finns det något bättre sätt att inleda en blogg som ska beskriva en vistelse i främmande land än med en bild av det första man ser när man har landat? Här har ni min första bild tagen i Bogotá anno 2011:Bilden är tagen från den internationella ankomsthallen. Den är stor som en skokartong, men befolkad som en mellanstor svensk stad. Fotot visar med andra ord det liv man möts av när man väl stiger ut genom skjutdörrarna, men inte kaoset som döljer sej bakom dem. Det är märkligt: Så sent som för tre dagar sedan tedde sej Bogotá så främmande och abstrakt. Men så sätter man sej i ett flygplan och när man stiger ut ur det så bara finns staden där, som den mest självklara sak i världen. Alla de välbekanta ljuden; biltutor och ropen från taxichaufförer som försöker locka till sej kunder. Bogotábornas uttrop av glädje över att återigen få träffa nära och kära. Stora leenden och kramar runtomkring en, så intensiva och hjärtliga att de nästan hörs.

Färden hem till Alands föräldrar genom ett nattsvart Bogotá gick längs med breda, nästan tomma motorvägar kantade av färgglada men slitna låga hus med små butiker där man dragit ner ståljalusierna för natten. Och så musiken. Stereon går på högvarv i alla colombianska taxibilar. Så medan vi väntade på att få kraschlanda i en efterlängtad säng ackompanjerades vår ankomst till staden av någonting i den här stilen:


5 kommentarer:

Colombialiv sa...

Välkommen till Bogotá! Kul att du är framme.

Beata sa...

Åh, vad jag är avundsjuk. Att få leva ett helt nytt liv under ett halvår - så himla spännande. Hoppas ni får det super - när är det ni åker till Buenos Aires?

Johannes Hansson sa...

@Annika: Tack! @Beata: Vi far till Buenos Aires 3 januari och stannar där i en dryg vecka.

Ingela sa...

Härligt att ni är framme! Och kul för mig att få börja den här grå arbetsdagen med lite sydamerikanska takter.. :)

Johannes Hansson sa...

@Ingela: Snart är du lika bra på salsa som din pojkvän!