fredag 20 januari 2012

changua


Vad tror ni att det här är?


 Just det, en soppa. Men inte vilken soppa som helst. Det är en soppa som lyckas med konststycket att låta äcklig när man beskriver den, men smaka fantastiskt när man äter den. Det är frukostmåltiden changua.

Det finns många variationer av changua, men det här är ett slags standardrecept: Hetta upp lika delar mjölk och vatten. Knäck i ett eller två råa ägg när vätskan kokar. Strö i salladslök, stora mängder hackad färsk koriander och så bitar av några dagar gammalt bröd, som snabbt mjuknar i soppan. Det är enkelt, värmande, mättande och - tro det eller ej - gott. Buen provecho!

6 kommentarer:

Cilla sa...

Det låter helt vidrigt. Men jag får väl tro dig på ditt ord.

Johannes sa...

Ja, du är så illa tvungen...

Anonym sa...

Det är alltid lika intressant att läsa dina inlägg. Du blandar smått och stort på ett så bra sätt!
Jessica

Johannes sa...

@Jessica: Vad kul att du tycker det! :-)

Annika sa...

Den där soppan får mig att tänka på min favoritsoppa i Bolivia som moster Marta brukade göra. Jordnötssoppa med knapriga,salta pommes frites till (man strödde dem över, som strössel). Jag älskade den där soppan, men när jag berättar om den har folk svårt att förstå varför.
Den måste nog provas, helt enkelt.

Johannes sa...

@Annika: Ja, det låter inget vidare när du beskriver den. Men det är väl som med changuan: Den är god när man väl smakar den!