söndag 18 december 2011

blänkande manikyr

Det är lustigt hur definitionen av maskulinitet skiljer sej åt beroende på tid och rum. De machoanstrukna latinamerikanska männen ägnar sej till exempel åt nånting som en svensk kille aldrig skulle kunna våga sej på utan att direkt få en fjollstämpel i pannan: De får manikyr.

Igår var således jag och Aland hombres authenticos och besökte den lokala manikyristen. Så här fina blev mina naglar för bara 20 kronor:


Manikyristen klipper, filar och lackar naglarna och skär till nagelbanden. Det är även vanligt att män får pedikyr. På frågan om de vill ha sina tånaglar lackade svarar dock inte all si, vilket jag gjorde förra gången jag var i Colombia. Jag är ingen expert på tålack, men jag tror att det var ett lack av den allra tåligaste sorten. Mina tår var som speglar. Varje gång jag vickade på dem under det kommande halvåret så bröts ljuset och det blänkte, blixtrade och glittrade intensivt.

2 kommentarer:

Gunsan sa...

Oj va mysigt! Det låter som om du nu kanske kan fotografera med dina tånaglar! Tänk så häftigt med en liten bild på varje tå!

Johannes sa...

Ja, varför inte morsan! ;-)